VARFÖR SCANNING?
CANCER, HJÄRTINFARKT OCH STROKE STÅR FÖR 61% AV ALLA DÖDSFALL
TIDIG UPPTÄCKT – BÄSTA BEHANDLING

Hjärt- och kärlsjukdomar

 • Hjärtinfarkt och stroke står idag för 35 % av alla dödsfall i Sverige.
 • Dessa sjukdomar utvecklas under många år innan symptom uppträder.
 • Hälften av alla som dör i hjärtinfarkt har aldrig haft några symptom innan.
 • Genom tidig upptäckt av kärlförändringar kan du med rätt kost, motion och ev. behandling förhindra utveckling av sjukdom.

Cancersjukdomar

 • Cancer står idag för 26 % av alla dödsfall i Sverige.
 • Det bästa botemedlet för de flesta tumörsjukdomar idag är tidig upptäckt, det vill säga att tumören växer lokalt och inte har spridit sig.
 • Majoriteten av de drabbade skulle ha överlevt sjukdomen om man upptäckt den tidigare.

Källa: Socialstyrelsen: Statistik om dödsorsaker 2015

FRÅGOR OM SCANNING

Varför ska jag genomgå en avancerad undersökning på Prevcare?

 • Bästa behandling – tidig upptäckt.
  Genom tidig upptäckt av tecken på sjukdom som cancer, hjärtkärlsjukdom eller inflammation ökar du din möjlighet att kunna förebygga och förhindra att dessa utvecklas till något allvarligt. Med MR-teknik kan förändringar på mm-nivå upptäckas innan symtom uppträder.
 • Undersökning inom 7 dagar + Resultat inom 7 dagar
  Oavsett vilken avancerad undersökning du väljer, MR, DT, ultraljud eller koloskopi, får du tid för undersökning inom 7 dagar och dina resultat analyseras och sammanställs inom 7 dagar.
 • Individuell rapport av specialistläkare
  Dina resultat granskas först av en specialistläkare inom området, därefter analyserar Prevcares läkare resultaten och sammanställer dessa i en lättförståelig skriftlig rapport tillsammans med individuella rekommendationer.
 • Genomgång med specialistläkare
  Vid Prevcares undersökningspaket ingår genomgång av dina resultat med specialistläkare via telefon och dator (gäller ej enskilda undersökningar).
 • Du vill kunna få en bättre dialog med din läkare
  Prevcares avancerade undersökningar som MR-scanning ger dig direkt inblick i din hälsa och kunskap att föra en bättre dialog med din läkare för snabbare diagnos och optimal behandling.
 • Remiss vid behov
  Vid upptäckt av något allvarligt vid din undersökning hos Prevcare skickar våra specialistläkare remiss till adekvat vårdgivare för vidare handläggning.

Är Prevcares hälsoundersökningar samma som screening?

Nej. Vi på Prevcare Clinic förespråkar inte en allmän screening av en befolkning. Du som använder våra tjänster har ett proaktivt tänkande och vill ta hand om din hälsa så bra som möjligt med avancerade undersökningar som ger kunskap om din hälsa. Genom att upptäcka tidiga tecken på cancer och hjärt- och kärlsjukdom innan symptom uppträder, kan du påbörja livsstilsförändringar och få eventuell behandling, så tidigt som möjligt. Detta förbättrar dina odds till ett långt och hälsosamt liv.

Vem riktar sig undersökningarna till?

Alla, men framförallt de som har ärftlig belastning för allvarliga sjukdomar som cancer, hjärtinfarkt, stroke eller har en stressig livsstil och utsätts för andra riskfaktorer och som vill genomgå undersökning i förebyggande syfte.
Prevcares undersökningar lämpar sig även till de som har specifika besvär.

Hur ofta bör man göra undersökningen?

Det beror på åldern, riskfaktorer och resultat på undersökning. Baserat på dessa faktorer kommer våra specialistläkare ange vilket tidsintervall som är lämpligast för dig i din individuella rapport.

Vill jag verkligen veta och vad händer om ni upptäcker något vid undersökningen?

Vi letar bara efter sjukdomar som man har goda chanser att bota vid tidig upptäckt. Om vi upptäcker något allvarligt vid din undersökning kommer du att bli kontaktad av en specialistläkare som går igenom vad man hittat och skicka remiss till adekvat vårdgivare för vidare handläggning.
När man genomgår en undersökning finns det en liten risk för falskt positiva fynd eller ”falsklarm”. Vid en scanning kan man inte alltid bedöma om ett fynd är farligt eller ofarlig, vilket innebär att man måste utreda vidare för att bekräfta diagnosen.

Vad tillför Prevcares undersökning om jag har en privat sjukvårdsförsäkring?

Prevcares undersökningar har till syfte att upptäcka sjukdomar redan innan du fått symptom. MR-scanning och andra avancerade undersökningar erbjuds ej i förebyggande syfte av privata sjukvårdsförsäkringar eller landsting.
En sjukvårdsförsäkring är däremot bra att ha om du blir sjuk eller om vi på Prevcare upptäcker något som behöver åtgärdas.
På Prevcare får du tillgång till undersökning senast inom 7 arbetsdagar oavsett om det är i förebyggande syfte eller vid utredning av specifika symptom. Kostnaden för undersökning på Prevcare täcks ej av privata sjukvårdsförsäkringar.
Läs mer om våra undersökningar.

Ersätter Prevcare traditionell sjukvård?

Nej. Prevcares undersökningar är ett komplement till traditionell sjukvård. Våra undersökningar utförs i förebyggande syfte eller om du vill undersöka specifika delar av kroppen. Om du upplever att du kan vara i behov av sjukvård eller av att träffa en läkare ska du söka sjukvård på samma grund som om du ej haft någon information via undersökning gjord med Prevcare.

Varför inte gå till min vårdcentral eller via privat sjukförsäkring?

Din vårdcentral och privata sjukförsäkrings uppgift är inte att ge dig de undersökningar du önskar, utan gör en bedömning om vilka undersökningar du behöver.
Hos Prevcare väljer du själv vilken undersökning du vill genomgå snabbt utan remiss och får därefter resultat och kommentarer från läkare, vilket kan hjälpa dig att upptäcka förändringar i tid innan allvarlig sjukdom utvecklas.

Vem väljer att genomgå Prevcares hälsoundersökningar?

Våra kunder har olika anledningar till varför de genomgår Prevcares undersökningar. En del utför undersökningar på grund av förhöjd ärftlighet att utveckla vissa sjukdomar medan andra vill utvärdera om de är i riskzonen för att utveckla sjukdom. Vissa kunder har sjukdomar eller symptom som de vill kontrollera för att få en bättre dialog med sin läkare.

Har ni läkare eller andra medicinskt utbildade som genomgått era undersökningar?

Ja. Vi har läkare, tandläkare och medicinska forskare som genomgått våra undersökningar.

Varför ska jag som företagare välja denna undersökning?

I ett bolag är det viktigt att nyckelpersoner inte drabbas av allvarlig sjukdom, sjukskrivning eller lång rehabilitering. Genom Prevcares undersökningar kan man tidigt upptäcka sjukliga förändringar och därmed spara både lidande för den anställde och pengar för bolaget.
Vid betalning för undersökning via arbetsgivaren behöver den anställde ej förmånsbeskattas.

Kan jag få personliga råd när det gäller val av undersökning som passar mig?

Ja, kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret med dina frågor så återkopplar vi.

Finns det möjlighet att beställa en undersökning som inte finns med på er hemsida?

Kontakta oss gärna så återkopplar vi om den undersökning du önskar genomgå är möjlig.

Vilka är fördelarna med Prevcare enligt våra klienter?

 • Prevcare erbjuder avancerade undersökningar som man inte kan få inom offentlig sjukvård pga. resursbrist.
 • Genom Prevcares hälsoundersökningar kan man hitta tidiga förändringar innan symptom uppträder.
 • Man behöver ingen remiss för att beställa Prevcares undersökningar.
 • Snabb undersökningstid och leverans av individuella resultat via telefon och dator.
 • I min rapport finns tydliga förklaringar kring vad mina resultat innebär och vad jag kan göra åt det.

FRÅGOR OM BETALNING

Kan jag köpa en hälsoundersökning till familj, vänner eller anställda?

Alla personer över 18 år kan beställa och genomgå en undersökning hos oss. Privatpersoner och företag kan köpa eller ge bort presentkort till familj, vänner och anställda.
Den som sedan nyttjar presentkortet och ska genomgå undersökning, registrerar sina kontaktuppgifter och fyller i sitt hälsoformulär innan undersökningen bokas. Endast den person som har genomgått undersökningen kan ta del av sina resultat och rekommendationer eftersom dessa är sekretessbelagda. Läs mer och beställ presentkort här.

Omfattas Prevcares undersökningar av frikort/högkostnadsskydd?

Nej. En undersökning på Prevcare Clinic omfattas ej av frikort/högkostnadsskydd.

Hur fungerar det när jag betalar med kort eller direktbank?

Du kan betala med kort eller via direktbank. Vi accepterar VISA och MASTERCARD. När du betalar med kort hanteras betalningen säkert och pålitligt av betallösningen DIBS by Nets. Kontakta oss vid frågor.
Vi använder oss av 3D Secure som är en global säkerhetsstandard som är framtagen av Visa (Verified by Visa) och MasterCard (MasterCard SecureCode). Denna säkerhetslösning möjliggör identifiering av kortkunden vid kortbetalningar på Internet.

Hur fungerar det när man betalar med faktura?

För närvarande accepteras fakturabetalning endast för våra företagskunder. Vid betalning mot faktura ska denna vara reglerad innan tid för undersökning bokas. Läs mer om våra företagssida.

Har jag bytesrätt?

Du kan inte ”lämna tillbaka” hälsoundersökningar du köpt. Vill du däremot byta till en annan eller mer omfattande undersökning, vänligen kontakta oss på info@prevcare.se innan du har fått din undersökningstid inbokad.

Behöver jag ett företagsnamn på fakturan för att den ska vara avdragsgill?

Nej, det behöver du inte. Vilket namn som står på fakturan (och vem som betalar för den) påverkar ej huruvida kostnaden är avdragsgill eller ej.

Är det moms på era tjänster?

Nej, alla sjukvårdstjänster är momsbefriade i Sverige.

FRÅGOR OM TJÄNSTEN

Vem kan beställa undersökning?

Du som är 18 år med svenskt personnummer och mobilnummer kan beställa våra undersökningar. Företag kan beställa och betala undersökningar till anställda. Kontakta oss på info@prevcare.se.

Kan jag göra en undersökning via er om jag inte har ett svenskt personnummer?

Nej. Det går tyvärr inte.

Hur fyller jag i mitt hälsoformulär?

 1. Fyll i dina uppgifter och betala din undersökning via kort, direktbank eller med ditt presentkort i kassan.
 2. Du kommer därefter att få ditt hälsoformulär till din e-postadress som du enkelt fyller i och skickar in till oss digitalt.
 3. Hälsoformuläret består av frågor som är relevanta för din undersökning.
 4. Enbart efter att ditt hälsoformulär har skickats in och granskats av läkare kan din undersökning bokas in.

Kan jag registrera mig på samma email adress som en familjemedlem?
Nej. Man måste ha en personlig e-postadress samt svenskt mobilnummer för att kunna göra en beställning.

Hur får jag tid för min undersökning?

Efter din beställning och att du fyllt i och skickat ditt hälsoformulär till oss, kommer du bli uppringd inom en arbetsdag på din mobil för att få välja undersökningstid som passar dig inom 7 dagar. Du får även kallelse via e-post, där information om tid, plats och eventuella förberedelser finns, inför din undersökning. Vid frågor eller ombokningar har du ett direktnummer du kan ringa till för snabb service.

Hur gör jag om jag behöver ändra min undersökningstid?

Efter ditt köp får du ett bekräftelsemejl till din e-postadress. Där finns ett direktnummer du kan ringa till för snabb service avseende ombokningar. Du kan senast boka om din undersökning 24 timmar innan utsatt tid. Missar du att närvara på din undersökningstid utgår din undersökning och köpet förfaller.

Kan jag ta mina mediciner som vanligt när jag ska utföra undersökning eller ta blodprov hos Prevcare?

Ja. Tar du någon form av medicin rekommenderar vi att du tar den som vanligt. I de fall undersökningen kräver specifika förberedelser, som uppehåll i din medicinering, kommer du att få noggranna instruktioner i din kallelse som kommer till din e-postadress.

Behöver jag fasta innan en undersökning hos Prevcare?

Det beror på vilken undersökning som du valt att genomgå. Du kommer att få noggranna instruktioner i kallelsen som skickas till din e-postadress.
Vid MR-Helkropp scanning som ingår i alla våra hälsoundersökningspaket behöver du vara fastande från kl. 24:00 kvällen innan. Men går bra att dricka vatten på morgonen.

Var sker undersökningarna och var tar jag blodprov?

Våra kliniker och laboratorier är ackrediterade och ledande leverantörer till svensk sjukvård med högsta kvalitét. Vi samarbetar med Sophiahemmet och Sabbatsbergssjukhus i Stockholm, Annedalskliniken i Göteborg, Aleris Röntgen i Jönköping och Aleris Röntgen i Karlstad där våra MR- och ultraljudsundersökningar samt koloskopi utförs.
Blodprovstagning sker på Aleris Medilab i Stockholm. På övriga orter kommer du få besked av oss var blodprovstagning sker.

Vad behöver jag ha med mig vid undersökningstillfället?

Du behöver endast ha med dig en giltig ID-handling vid undersökningstillfället. I de fall du har fått formulär hemskickat avseende din undersökning behöver du ta med dessa till undersökningen.

Hur gör jag om det ingår blodprov i samband med min undersökning?

Vid vissa undersökningar ingår blodprov (vid MR-Helkropp för män, MR Prostata och hjärtundersökning). Blodproverna tas på ett laboratorium som du får instruktioner om via Prevcare.
Vi rekommenderar att ta blodprov på morgonen innan kl. 09:30 någon dag före undersökningstillfället eller på morgonen samma dag som undersökningen. På labbet tar du en nummerlapp och väntar tills ditt nummer ropas upp. Du behöver enbart visa upp legitimation till sköterskan innan provtagningen.

Hur får jag mina resultat efter undersökningen?

 1. Inom 7 dagar efter du genomgått din undersökning kommer du att få ett mejl till din e-postadress att dina resultat är klara och kan läsas i ”Min Journal”.
 2. Din profil i ”Min Journal” har skapats automatiskt vid din beställning genom att du angivit din e-postadress och skapat ett lösenord.
 3. För att läsa dina resultat loggar du in i “Min Journal” genom att ange din e-postadress (användarnamn) och ditt lösenord. Du kan läsa din individuella rapport online, spara den som en fil på datorn eller printa ut den och ta med till din läkare.
 4. Vid köp av våra undersökningspaket ingår genomgång av resultat med specialistläkare, via telefon eller Skype inom 7 dagar. Du kommer bli kontaktad och får välja en tid för personlig genomgång av dina resultat och därefter hittar du resultaten i ”Min Journal”.

Vad ingår i min individuella rapport?

Dina resultat granskas först av en specialistläkare inom området, därefter analyserar Prevcares läkare resultaten och sammanställer dessa i en lättförståelig skriftlig rapport tillsammans med individuella rekommendationer.

Det har gått mer än 7 dagar och jag har inte fått mina resultat?

I vissa undersökningar ingår blodprover (MR-Helkropp för män, MR Prostata och hjärtundersökning). Om svar avseende dina blodprover ej inkommit i tid, av någon anledning, fördröjs sammanställningen av dina resultat tills vår läkare fått in alla provsvar.
Vid koloskopiundersökning kan eventuella vävnadsprov (biopsi) tas vid undersökningstillfället. Du kommer att få resultat avseende din koloskopiundersökning inom 7 dagar men inte resultatet av de vävnadsprov man tagit. Vävnadsprov analyseras av patolog separat och tar längre än 7 dagar innan resultaten är klara. Vi kommer kontakta dig så snart analysen är klar.
Skulle fördröjningen bero på annat, kontakta oss direkt på info@prevcare.se.

Jag har glömt mitt lösenord, hur får jag ett nytt?

Klicka på jag har glömt mitt lösenord i ”min journal”, skriv in din mejladress så kommer det inom kort ett mejl med en länk där du sedan väljer ett nytt lösenord.

Vilka har tillgång till mina resultat?

Endast du har tillgång till dina resultat. Om du vill dela med dig av dina resultat till exempelvis din läkare eller vårdcentral skriver du enkelt ut dessa från din journal. Ett företag kan aldrig få information eller tillgång till enskildas undersökningsresultat.

Omfattas ni av tystnadsplikt och sekretess?

Ja. Alla som arbetar inom hälso- och sjukvården omfattas av tystnadsplikt och sekretess. Tystnadsplikt betyder att ingen inom vården får lämna ut uppgifter om dig utan att du har godkänt det.

Kan jag beställa en undersökning som inte finns med på er hemsida?

Vi arbetar ständigt på att utöka våra tjänster avseende avancerade undersökningar. Har du önskemål om en specifik MR-undersökning som inte finns på hemsidan kan kontakta oss på info@prevcare.se.

 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt eller blödning i hjärnan (Stroke)
 • Tumör i hjärna eller bihålor
 • MS-plack i hjärnan
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom (atrofi)
 • MR Angiografi (kärl i hjärnan)
 • Aneurysm (utbuktning) eller missbildning i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende förstorade lymfkörtlar, inflammation, tumör, förändring i lungvävnad eller lungsäck.
 • Om du är/har varit storrökare, haft cancersjukdom eller har eller har haft tydliga symptom från lungor rekommenderar vi Datortomografi av lungor, kontakta oss för ytterligare information: kontakta oss.
 • MR-Buk - lever, gallblåsa, bukspottkörtel, mjälte, binjurar, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör i bukens organ
 • Inflammation i bukens organ (exvis hepatit, pankreatit)
 • Leverförfettning och andra leverförädnringar
 • Hinder i gallgångar/gallvägar och njurar
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken för man - prostata, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Prostatan scannas avseende förstoring, inflammation och tumör
 • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Bäcken för kvinna - livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Tumör i livmoder och äggstockar
 • Muskelknutor (myom), tumör, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Skelett –revben, bäcken, höftleder samt bröst- och ländrygg
 • Tumör
 • Metastaser
 • Inflammation
 • Artros i höftleder och bäcken.
 • För undersökning av ryggraden i detalj (halsrygg, bröstrygg och ländrygg) inkluderande alla kotor, diskar, ryggmärg, nervknutor samt utgående nerver, rekommenderar vi MR-Helrygg.
 • Hjärtundersökning
 • Vilo-EKG: Förmaksflimmer, arytmier, äldre eller färsk hjärtinfarkt och andra rytmrubbningar samt retledningsfel
 • Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi): hjärtats storlek, rörelse och pumpfunktion, hjärtmissbildningar, förstoring av hjärtmuskeln (hjärtsvikt), vätska i hjärtsäcken, klaffarnas funktion och hjärtats blodflöden
 • Blodfetter och blodsocker (blodprov): Triglycerider, Kolesterol, HDL, LDL, kvot LDL/HDL, ApoA1, ApoB, kvot ApoB/A1, HbA1c
 • Koloskopi (undersökning av tjocktarmen och ändtarmen)
 • Polyper
 • Tumör
 • Tarmfickor (divertiklar)
 • Sår i slemhinnan
 • Inflammation i slemhinnan
 • Hemorrojder
 • Vävnadsprov(biopsi) av misstänkta förändringar utförs och borttagande av polyper som kan vara förstadier till cancer, vilket kan förhindra utveckling av tjocktarmscancer i framtiden
 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt eller blödning i hjärnan (Stroke)
 • Tumör i hjärna eller bihålor
 • MS-plack i hjärnan
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom (atrofi)
 • MR Angiografi (kärl i hjärnan)
 • Aneurysm (utbuktning) eller missbildning i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende förstorade lymfkörtlar, inflammation, tumör, förändring i lungvävnad eller lungsäck.
 • Om du är/har varit storrökare, haft cancersjukdom eller har eller har haft tydliga symptom från lungor rekommenderar vi Datortomografi av lungor, kontakta oss för ytterligare information: kontakta oss.
 • MR-Buk - lever, gallblåsa, bukspottkörtel, mjälte, binjurar, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör i bukens organ
 • Inflammation i bukens organ (exvis hepatit, pankreatit)
 • Leverförfettning och andra leverförädnringar
 • Hinder i gallgångar/gallvägar och njurar
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken för man - prostata, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Prostatan scannas avseende förstoring, inflammation och tumör
 • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Bäcken för kvinna - livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Tumör i livmoder och äggstockar
 • Muskelknutor (myom), tumör, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Skelett –revben, bäcken, höftleder samt bröst- och ländrygg
 • Tumör
 • Metastaser
 • Inflammation
 • Artros i höftleder och bäcken.
 • För undersökning av ryggraden i detalj (halsrygg, bröstrygg och ländrygg) inkluderande alla kotor, diskar, ryggmärg, nervknutor samt utgående nerver, rekommenderar vi MR-Helrygg.
 • Hjärtundersökning
 • Vilo-EKG: Förmaksflimmer, arytmier, äldre eller färsk hjärtinfarkt och andra rytmrubbningar samt retledningsfel
 • Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi): hjärtats och hjärtrummens storlek, rörelse och pumpfunktion, hjärtmissbildningar, förstoring av hjärtmuskeln (hjärtsvikt), vätska i hjärtsäcken, klaffarnas funktion och hjärtats blodflöden
 • Blodfetter och blodsocker (blodprov): Triglycerider, Kolesterol, HDL, LDL, kvot LDL/HDL, ApoA1, ApoB, kvot ApoB/A1, HbA1c
 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt eller blödning i hjärnan (Stroke)
 • Tumör i hjärna eller bihålor
 • MS-plack i hjärnan
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom (atrofi)
 • MR Angiografi (kärl i hjärnan)
 • Aneurysm (utbuktning) eller missbildning i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende förstorade lymfkörtlar, inflammation, tumör, förändring i lungvävnad eller lungsäck.
 • Om du är/har varit storrökare, haft cancersjukdom eller har eller har haft tydliga symptom från lungor rekommenderar vi Datortomografi av lungor, kontakta oss för ytterligare information: kontakta oss.
 • MR-Buk - lever, gallblåsa, bukspottkörtel, mjälte, binjurar, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör i bukens organ
 • Inflammation i bukens organ (exvis hepatit, pankreatit)
 • Leverförfettning och andra leverförädnringar
 • Hinder i gallgångar/gallvägar och njurar
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken för man - prostata, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Prostatan scannas avseende förstoring, inflammation och tumör
 • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Bäcken för kvinna - livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Tumör i livmoder och äggstockar
 • Muskelknutor (myom), tumör, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Skelett –revben, bäcken, höftleder samt bröst- och ländrygg
 • Tumör
 • Metastaser
 • Inflammation
 • Artros i höftleder och bäcken.
 • För undersökning av ryggraden i detalj (halsrygg, bröstrygg och ländrygg) inkluderande alla kotor, diskar, ryggmärg, nervknutor samt utgående nerver, rekommenderar vi MR-Helrygg.