rontgen-stockholm

Magnetkameraröntgen Stockholm

 • Prevcare erbjuder privat magnetkameraundersökning i Stockholm (en undersökning som många kallar magnetröntgen eller MR-röntgen till vardags). Genom undersökningen kan vi upptäcka tecken på bland annat cancer, stroke och inflammation innan du börjar få symptom.
 • Du får resultaten inom 7 dagar från undersökningen och genomgång av dem med specialistläkare inom 7 dagar.
 • Våra undersökningar med magnetröntgen genomförs på Aleris på Sabbatsbergs sjukhus i Vasastan i centrala Stockholm. Hit kan du också komma för bland annat ultraljudsundersökningar, koloskopi och blodprov.

Beställ MR-Helkropp här31 450 KR

April-kampanj (Gäller t.o.m. 30 April 2021)

2250 kr rabatt vid köp av MR Helkropp
*Ange rabattkod: APR2021

2250 kr rabatt vid köp av undersökningspaket
Rabattkod: APR2021 (Gäller t.o.m. 30 april 2021)

SNABB INBLICK I DIN HÄLSA MED MR-UNDERSÖKNING

Beställ utan remiss

Med Prevcare kan du beställa en magnetröntgen på privat mottagning i Stockholm utan remiss. Hälsoformuläret fyller du enkelt i digitalt.

Undersökning inom 7 dagar

Oavsett vilken typ av undersökning du väljer ser vi till att du får en tid inom loppet av 7 dagar.

Resultat inom 7 dagar

Resultaten visar vi genom en individuell rapport och rekommendation från en specialistläkare. Om behov finns ingår vidare handläggning i undersökningen.

MR-RÖNTGEN I STOCKHOLM FÖR FÖRETAG & PRIVATPERSONER

Resultaten visar vi genom en individuell rapport och rekommendation från en specialistläHeltäckande kroppsscanning eller undersökning av specifika kroppsdelar. Med oss kan du göra en MR-röntgen utan remiss i Stockholm. Metoden är smärtfri, tillförlitlig och ingen farlig strålning är inblandad.

Faktum är att magnetröntgen eller MR-röntgen egentligen heter magnetkameraundersökning. För ingen röntgenstrålning används i en MR- maskin. Tack vare det kan man undersöka en person vid flera tillfällen utan risk för påverkan från strålning. Kameran kan avbilda människokroppen från flera håll och synliggöra nästan alla organ, för tvärsnittsbilder med ingående detaljer.

Undersökningen röntgar hela kroppen, eller enskilda kroppsdelar, beroende på vilket alternativ du har valt. I de mer ingående undersökningarna kan man se 14 av kroppens organ ner till millimeternivå. Det här gör det möjligt att upptäcka tecken på sjukdom innan symptom uppkommer. Och om du behöver behandling för något är tidig upptäckt ofta en stor fördel.

För att boka en MR-röntgen med Prevcare i Stockholm gör du helt enkelt en beställning online och fyller i ditt digitala hälsoformulär. Från att hälsoformuläret skickas in får du en tid för magnetröntgen i Stockholm inom 7 dagar. När du har varit på undersökningen behöver du inte vänta mer än 7 dagar på ditt resultat. Sedan får du också en genomgång av resultaten med en specialistläkare.

Undersökningen med MR-röntgen sker på Aleris hos Sabbatsbergs Sjukhus i Stockholm. Sabbatsberg är ett sjukhus med rötter från 1800-talet där det idag bedrivs bland annat specialistvård och geriatrik. Här finns också Eastmaninstitutet som bedriver specialisttandvård. Aleris, dit du går för din magnetröntgen, har rutinerade specialister och en komplett röntgenavdelning och laboratorium.

Röntgen Stockholm

Därför ska du göra vår magnetröntgen i Stockholm

Avancerad hälsokontroll ger direkt inblick i din hälsa

Genom en MR-röntgen på Aleris privata klinik i Stockholm kan du upptäcka tecken på sjukdom mycket tidigt. Inte minst cancer och stroke, men även andra sjukdomar som du inte upplever symptom av än.
Om du vänder dig till landsting/region eller privata försäkringar kan det vara svårt att få göra en magnetröntgen om du inte har symptom. Men med oss är det inga problem att boka undersökningen enkelt på nätet.

Tidig upptäckt kan innebära bättre prognos

Om cancer eller hjärt-kärlsjukdom upptäcks tidigt, kanske innan symptom
uppstår, kan utvecklingen av sjukdomen förhindras. Tidig upptäckt är med
andra ord en fördel för behandling. Och magnetröntgen kan fånga upp
tecken på den här sortens åkommor medan prognosen för en behandling
fortfarande är god.

Privat magnetröntgen i Stockholm utan remiss – med kort väntetid

Med oss behöver du ingen remiss. Och vi har dessutom korta väntetider. Från att du skickar in ditt hälsoformulär får du göra din MR-röntgen i Stockholm inom 7 dagar. Vi välkomnar dig på Aleris på Sabbatsbergs sjukhus, där det finns rätt utrustning och specialister som tar väl hand om dig.

Specialistläkare ger dig individuell hälsorapport inom 7 dagar

Resultaten från MR-undersökningen granskas först av en röntgenspecialist. Sedan går de vidare till Prevcares läkare för analys. Slutligen sammanställer läkaren dina resultat i en skriftlig rapport med individuella rekommendationer.

Gå igenom dina resultat med specialistläkare

Utöver den skriftliga rapporten ingår också en genomgång av resultaten från MR-undersökningen med specialistläkare. Genomgången sker på telefon eller över dator.

Få verktyg för enklare dialog med din läkare

Efter en undersökning på vår privata magnetröntgen i Stockholm får du med dig nya resultat och kunskap. Utifrån det kan du föra en smidigare dialog med din läkare, vilket kan bidra till diagnos och behandling.

Efter undersökningen – få rätt remiss vid behov

Om något allvarligt upptäcks vid en av våra undersökningar med magnetkamera i Stockholm skickar våra läkare naturligtvis en remiss till en passande vårdgivare. Allt för snabbare handläggning.

Vem riktar sig Prevcares MR-röntgen i Stockholm till?

Vi riktar oss i princip till alla. Särskilt du som är över 50 år, lever stressigt, har ärftlighet för allvarliga sjukdomar (exempelvis cancer, hjärtinfarkt och stroke) eller är utsatt för andra riskfaktorer.

HUR OFTA SKA JAG GÅ PÅ EN RÖNTGENUNDERSÖKNING?

Det varierar, bland annat beroende på hur gammal du är och vilka riskfaktorer du har. När du har gjort en undersökning hos oss kommer specialistläkaren att ange en tidsintervall som är lämplig för dig i den individuella rapporten tillsammans med resultaten.

Generellt rekommenderar vi dig som är över 50 år att göra en MR- undersökning var tredje år.

HUR OFTA SKA JAG GÅ PÅ EN RÖNTGENUNDERSÖKNING?

Det varierar, bland annat beroende på hur gammal du är och vilka riskfaktorer du har. När du har gjort en undersökning hos oss kommer specialistläkaren att ange en tidsintervall som är lämplig för dig i den individuella rapporten tillsammans med resultaten.

Generellt rekommenderar vi dig som är över 50 år att göra en MR- undersökning var tredje år.

Hitta till Prevcares klinik för magnetröntgen i Stockholm

INFORMATION OM MR-HELKROPP

Bra att veta inför MR-undersökning:

Vad är MR-undersökning?

 • Magnetisk resonanstomografi (MRT eller MR) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetkamera (MR-kamera)
 • MR innebär att man tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor utan någon röntgenstrålning, vilket gör att den är helt ofarlig.
 • Tekniken används för att upptäcka sjukdomar, kartlägga skador och följa upp behandlingar i nästan alla organ hos människan ner på millimeternivå, exempelvis tumörer, stroke, sjukdomar i hjärnans blodkärl, inflammationer och skelettsjukdomar.

Så går en MR-undersökning till:

 • Vid en MR Helkropp scanning måste du vara fastande i minst 4 timmar före undersökning. Det går bra att dricka vatten innan undersökningen. MR innehåller inte någon farlig strålning och ger inte några efterverkningar.
 • När du undersöks med magnetkamera får du lägga dig på en brits som förs in i en så kallad magnettunnel. Där får du ligga stilla medan bilderna tas. En sköterska sköter kameran från ett rum bredvid och du kan hela tiden prata med sköterskan genom en mikrofon och högtalare.
 • MR helkropp scanning tar ca 1.5 timme. Du kommer efter 20-30 minuter inpå undersökningen, få tillfälle att resa och strecka på dig innan undersökningen fortsätter.
 • Efter en MR-undersökning kan du lämna sjukhuset direkt.

Vem är inte lämplig för MR?

 • Om du har elektronisk utrustning inopererat i kroppen såsom pacemaker, insulinpump eller cochlea-inplantat exempelvis (fasta tandlagningar, tandimplantat, proteser, höft-knäledsproteser samt skruvar i armar och ben är inget hinder).
 • Om du har opererats i huvudet eller i hjärtat och har metallclips inopererade i stället för stygn efter operation.
 • Om du har metallsplitter i ögat eller annan del av kroppen.

Om du svarat ja på något av ovanstående tala om det för oss så vi kan vår läkare titta på vilka alternativ som finns.

PSA-prov för män
 • Vid MR-helkropp scanning behöver män komplettera med PSA-prov som tas via blodprov.
 • Ett förhöjt PSA-värde kan tyda på sjukdom i prostatan, vilket kan vara både godartad (inflammation, prostataförstoring) eller elakartad (prostatacancer). PSA är ett bra komplement till MR undersökningen men, kan ge falskt förhöjda värden. Genom att kombinera PSA-prov med MR-undersökning får man en mycket säkrare uppfattning om det finns tecken på cancer i prostatakörteln. Vi rekommenderar att ni läser igenom Socialstyrelsens riktlinjer innan ni tar PSA-testet.
 • PSA-Prov: Inför blodprovstagning behövs inga förberedelser. När du kommer till labbet/kliniken tar du en nummerlapp och väntar tills ditt nummer ropas upp. Du behöver enbart visa upp legitimation till sköterskan innan provtagningen.