Magnetkameraröntgen Stockholm

 • Prevcare Clinic erbjuder privat magnetkameraundersökning i Stockholm, vilken många kallar magnetröntgen eller MR-röntgen till vardags. Genom undersökningen kan vi upptäcka tidiga tecken på bland annat cancer, stroke, inflammation och andra sjukdomar innan symptom uppstår.
 • Du får undersökning utan remiss inom 7 arbetsdagar efter beställning och genomgång av resultat av specialistläkare inom 7 arbetsdagar.
 • Våra undersökningar med magnetröntgen genomförs på Aleris Röntgen Sabbatsberg i Vasastan i centrala Stockholm. Här kan du även genomgå ultraljudsundersökning, koloskopi, hjärtundersökning och blodprov.

Beställ MR-Helkropp här31 450 KR

Februari-kampanj (Gäller t.o.m. 28 februari 2023)
2800 kr rabatt vid köp av MR Helkropp
*Ange rabattkod: FEB2023
2800 kr rabatt vid köp av undersökningspaket
Rabattkod: FEB2023 (Gäller t.o.m. 28 februari 2023)

SNABB INBLICK I DIN HÄLSA MED MR-UNDERSÖKNING

Beställ utan remiss

Med Prevcare kan du beställa magnetröntgen på privat röntgenmottagning i Stockholm utan läkarremiss. Hälsoformuläret fyller du enkelt i digitalt efter beställning.

Undersökning inom 7 dagar

Oavsett vilken typ av MR-undersökning du väljer ser vi till att du får en tid inom 7 arbetsdagar.

Resultat inom 7 dagar

Resultaten får du i en individuell skriftlig rapport ihop med en rekommendation från en specialistläkare. Om behov finns ingår vidare handläggning i undersökningen.

MR HJÄRNA

Har du symptom som återkommande huvudvärk? Dina symptom kan bero på Hortons huvudvärk, migrän, spännings-huvudvärk, tumör, substansförändringar eller andra neurologiska orsaker i hjärnan. Med en MR Hjärna undersöks hjärnan, skallen, hjärnans kärl, bihålor och ögonhålor. Detta ger en säker och detaljerad bild av vad dessa symtom kan bero på.
Läs mer

MR HJÄRNA

Har du symptom som återkommande huvudvärk? Dina symptom kan bero på Hortons huvudvärk, migrän, spännings-huvudvärk, tumör, substansförändringar eller andra neurologiska orsaker i hjärnan. Med en MR Hjärna undersöks hjärnan, skallen, hjärnans kärl, bihålor och ögonhålor. Detta ger en säker och detaljerad bild av vad dessa symtom kan bero på.
Läs mer

HJÄRTUNDERSÖKNING

Hjärtinfarkt och stroke står idag för ca 35% av alla dödsfall. Uppbyggnad av farliga fetter i blodkärlen uppstår inte över en natt, utan utvecklas under många år innan symptom uppträder. Hälften av alla som dör i hjärtinfarkt har aldrig haft några symptom tidigare. Med hjärt-undersökning (EKG, ultraljud, blodanalys) kan man upptäcka förmaksflimmer, hjärt-infarkt, rytmrubbningar, klaffel, förhöjda blodfetter som tyder på ökad risk att drabbas av allvarlig hjärt-kärlsjukdom.
Läs mer

MR-RÖNTGEN I STOCKHOLM FÖR FÖRETAG & PRIVATPERSONER

Du får dina resultat i en skriftlig individuell rapport, innehållande MR-utlåtande och rekommendation från en specialistläkare, oavsett heltäckande kroppsscanning eller undersökning av specifika kroppsdelar. Med oss kan du genomgå en MR-röntgen utan remiss i Stockholm. Metoden är smärtfri, tillförlitlig och ingen farlig strålning är inblandad.

Faktum är att magnetröntgen eller MR-röntgen egentligen heter magnetkameraundersökning. Ingen röntgenstrålning används i en MR-maskin. Tack vare det kan man undersöka en person vid flera tillfällen utan risk för påverkan från strålning. Kameran kan avbilda människokroppen från flera håll och synliggöra nästan alla organ, med tvärsnittsbilder och mycket detaljerad upplösning.

Undersökningen röntgar hela kroppen (så kallad MR-Helkropp) eller enskilda kroppsdelar, beroende på vilket alternativ du har valt. Vid MR- Helkroppundersökningen kan man se 14 av kroppens organ ner till millimeternivå. Det här gör det möjligt att upptäcka tecken på sjukdom innan symptom uppkommer. Tidig upptäckt är ofta en stor fördel om du behöver behandling för något.

För att boka en MR-röntgen med Prevcare i Stockholm gör du helt enkelt en beställning online och fyller i ditt därefter ditt digitala hälsoformulär. Från att hälsoformuläret skickas in får du en tid för magnetröntgen i Stockholm inom 7 arbetsdagar. När du har varit på undersökningen behöver du inte vänta mer än 7 dagar på ditt resultat och du får också en genomgång av resultaten med en specialistläkare.

Undersökningen med MR-röntgen sker på Aleris hos Sabbatsbergs Sjukhus i Stockholm. Sabbatsberg är ett sjukhus med rötter från 1800-talet där det idag bedrivs bland annat specialistvård och geriatrik. Här finns också Eastmaninstitutet som bedriver specialisttandvård. Aleris, dit du går för din magnetröntgen, har rutinerade specialistläkare och en komplett röntgenavdelning och laboratorium.

Röntgen Stockholm

DÄRFÖR SKA DU GENOMGÅ VÅR MAGNETRÖNTGEN I STOCKHOLM

Avancerad hälsokontroll ger direkt inblick i din hälsa

Genom en MR-röntgen på Aleris privata klinik i Stockholm kan du upptäcka tecken på sjukdom mycket tidigt. Inte minst cancer och stroke, men även andra sjukdomar som du inte upplever symptom av än.
Om du vänder dig till landsting/region eller privata försäkringar kan det vara svårt att få göra en magnetröntgen om du inte har symptom. Men med oss är det inga problem att boka undersökningen enkelt på vår hemsida på nätet.

Tidig upptäckt kan innebära bättre prognos

Om cancer eller hjärt-kärlsjukdom upptäcks tidigt, kanske innan symptom uppstår, kan utvecklingen av sjukdomen förhindras. Tidig upptäckt är med andra ord en stor fördel för behandling. Magnetröntgen kan fånga upp tecken på den här sortens åkommor medan prognosen för en behandling fortfarande är god.

Privat magnetröntgen i Stockholm utan remiss – med kort väntetid

Med oss behöver du ingen remiss. Och vi har dessutom korta väntetider. Från att du skickar in ditt hälsoformulär får du göra din MR-röntgen i Stockholm inom 7 arbetsdagar. Vi välkomnar dig på Aleris på Sabbatsbergs sjukhus, där det finns rätt utrustning och specialister som tar väl hand om dig.

Specialistläkare ger dig individuell hälsorapport inom 7 dagar

Resultaten från MR-undersökningen granskas först av en röntgenspecialist. Sedan går de vidare till Prevcares läkare för analys. Slutligen sammanställer läkaren dina resultat i en skriftlig rapport med individuella rekommendationer.

Gå igenom dina resultat med specialistläkare

Utöver den skriftliga rapporten ingår också en genomgång av resultaten från MR- undersökningen med specialistläkare vid de mer omfattande undersökningarna. Genomgången sker på telefon eller över dator.

Få verktyg för enklare dialog med din läkare

Efter en undersökning på vår privata magnetröntgen i Stockholm får du med dig nya resultat och kunskap. Utifrån det kan du föra en smidigare dialog med din läkare, vilket kan bidra till diagnos och behandling.

Efter undersökningen – få remiss för vidare handläggning vid behov

Om något allvarligt upptäcks vid en av våra undersökningar med magnetkamera i Stockholm skickar våra läkare naturligtvis en remiss till en passande vårdgivare. Allt för snabbare handläggning.

Våra mr-röntgenundersökningar i Stockholm

Aleris på Sabbatsbergs Sjukhus i Stockholm har komplett röntgenutrustning, bland annat för magnetröntgen. Naturligtvis finns erfarna specialister på plats, som ser till att du är så bekväm som möjligt i samband med besöket.

Här kan vi erbjuda både helkroppscanning och undersökning av särskilda kroppsdelar. Längre ner på sidan ser du exempel av vad vi undersöker.

MR HELRYGG

Har du långvariga ryggproblem såsom ryggskott, smärta mellan skulderbladen, övre/nedre ryggsmärtor eller utstrålning av smärta i benen? MR Helrygg kan upptäcka diskbråck/ förslitningar, spinal stenos, inflammation, tumörer och andra sjukdomar i hela ryggen.
Läs mer

MR HALSRYGG

Har du symptom i nacke, skuldra eller axlar? MR Halsrygg undersökning kan upptäcka diskbråck, spinal stenos, artros, inklämning av nerver eller andra sjukdomar i nacke/halskotor.
Läs mer

MR BRÖSTRYGG

Har du symptom i bröstryggen? MR Bröstrygg undersökning kan upptäcka diskbråck, spinal stenos, artros, inklämning av nerver eller andra sjukdomar i bröstkotor.
Läs mer

MR LÄNDRYGG

Har du symptom i ländryggen? MR Ländrygg undersökning kan upptäcka diskbråck, spinal stenos, Mb Bechterew, artros, inklämning av nerver eller andra sjukdomar i ländkotor.
Läs mer

MR HÖFT

Har du smärtor i höftregionen kan det bero på slemsäcksinflammation (bursit), ansträngda höftmuskler, eller slitage på höftleden (artros). MR Höft undersöker båda höftlederna och bäckenet och kan ge svar på dina symptom.
Läs mer

MR AXEL

Har du värk i axeln? Orsaken till smärta i axeln kan bero på inflammation, bursit (slemsäcksinflammation), förslitningar eller andra sjukdomar. MR-undersökning av axeln kan hitta orsaken till dina symptom.
Läs mer

MR ARMBÅGE

Har du värk i armbågen? Orsaken kan bero på inflammation (tennisarmbåge), bursit (slemsäcksinflammation), förslitningar eller andra sjukdomar. MR-undersökning av armbågen kan hitta orsaken till dina symptom.
Läs mer

MR KNÄ

Har du symptom från knät/knän? Med en MR Knä undersökning kan du snabbt och säkert upptäcka slitage/artros, infla-mmation eller menisk-, korsband- och ligamentskador.
Läs mer

MR FOTLED

Har du smärtor i fotleden kan det bero på en stukning, fraktur, artros, förslitning eller inflammation. Med denna undersökning får du snabb inblick i vilken typ av skada det kan vara.
Läs mer

MR FOT

Har du smärtor i foten kan det bero på en stukning, fraktur, artros, förslitning eller inflammation. Med denna undersökning får du snabb inblick i vilken typ av skada det kan vara.
Läs mer

MR HJÄRNA

Har du symptom som återkommande huvudvärk? Dina symptom kan bero på Hortons huvudvärk, migrän, spännings-huvudvärk, tumör, substansförändringar eller andra neurologiska orsaker i hjärnan. Med en MR Hjärna undersöks hjärnan, skallen, hjärnans kärl, bihålor och ögonhålor. Detta ger en säker och detaljerad bild av vad dessa symtom kan bero på.
Läs mer

MR PROSTATA
+ LYMFKÖRTLAR + PSA

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Sjukdomen drabbar främst äldre män – ca hälften är 70 år och ett fåtal är 40 år vid diagnos enligt cancer-fonden. Är du över 50 år och har förhöjda ärftliga anlag för prostata-cancer? Är du orolig att drabbas av prostatacancer? Har du en känd prostata-sjukdom och vill kontrollera denna?
MR undersökning av prostatakörteln ger en mycket detaljerad bild av körtelns form, storlek och signal avseende konsistens, vilket kan ge klarhet om det föreligger godartad inflammation, prostataförstoring eller elakartad tumör.
Läs mer

Vem riktar sig Prevcares MR-röntgen i Stockholm till?

Vi riktar oss i princip till alla. Särskilt du som är över 50 år, lever stressigt, har ärftlighet för allvarliga sjukdomar (exempelvis cancer, hjärtinfarkt och stroke) eller är utsatt för andra riskfaktorer.

HUR OFTA SKA JAG GÅ PÅ EN RÖNTGENUNDERSÖKNING?

Det varierar, bland annat beroende på hur gammal du är och vilka riskfaktorer du har. När du har gjort en undersökning hos oss kommer specialistläkaren att ange en tidsintervall som är lämplig för dig i den individuella rapporten tillsammans med resultaten.

Generellt rekommenderar vi dig som är över 50 år att göra en MR- undersökning var tredje år.

Hitta till Prevcares klinik för magnetröntgen i Stockholm

SABBATSBERGS SJUKHUS

Olivecronas väg 1,
113 24 Stockholm

Aleris Sabbatsbergs Sjukhus

INFORMATION OM MR-HELKROPP

Bra att veta inför MR-undersökning:

Vad är MR-undersökning?

 • Magnetisk resonanstomografi (MRT eller MR) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetkamera (MR-kamera)
 • MR innebär att man tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor utan någon röntgenstrålning, vilket gör att den är helt ofarlig.
 • Tekniken används för att upptäcka sjukdomar, kartlägga skador och följa upp behandlingar i nästan alla organ hos människan ner på millimeternivå, exempelvis tumörer, stroke, sjukdomar i hjärnans blodkärl, inflammationer och skelettsjukdomar.

Så går en MR-undersökning till:

 • Vid en MR Helkropp scanning måste du vara fastande i minst 4 timmar före undersökning. Det går bra att dricka vatten innan undersökningen. MR innehåller inte någon farlig strålning och ger inte några efterverkningar.
 • När du undersöks med magnetkamera får du lägga dig på en brits som förs in i en så kallad magnettunnel. Där får du ligga stilla medan bilderna tas. En sköterska sköter kameran från ett rum bredvid och du kan hela tiden prata med sköterskan genom en mikrofon och högtalare.
 • MR helkropp scanning tar ca 1.5 timme. Du kommer efter 20-30 minuter inpå undersökningen, få tillfälle att resa och strecka på dig innan undersökningen fortsätter.
 • Efter en MR-undersökning kan du lämna sjukhuset direkt.

Vem är inte lämplig för MR?

 • Om du har elektronisk utrustning inopererat i kroppen såsom pacemaker, insulinpump eller cochlea-inplantat exempelvis (fasta tandlagningar, tandimplantat, proteser, höft-knäledsproteser samt skruvar i armar och ben är inget hinder).
 • Om du har opererats i huvudet eller i hjärtat och har metallclips inopererade i stället för stygn efter operation.
 • Om du har metallsplitter i ögat eller annan del av kroppen.

Om du svarat ja på något av ovanstående tala om det för oss så vi kan vår läkare titta på vilka alternativ som finns.

PSA-prov för män
 • Vid MR-helkropp scanning behöver män komplettera med PSA-prov som tas via blodprov.
 • Ett förhöjt PSA-värde kan tyda på sjukdom i prostatan, vilket kan vara både godartad (inflammation, prostataförstoring) eller elakartad (prostatacancer). PSA är ett bra komplement till MR undersökningen men, kan ge falskt förhöjda värden. Genom att kombinera PSA-prov med MR-undersökning får man en mycket säkrare uppfattning om det finns tecken på cancer i prostatakörteln. Vi rekommenderar att ni läser igenom Socialstyrelsens riktlinjer innan ni tar PSA-testet.
 • PSA-Prov: Inför blodprovstagning behövs inga förberedelser. När du kommer till labbet/kliniken tar du en nummerlapp och väntar tills ditt nummer ropas upp. Du behöver enbart visa upp legitimation till sköterskan innan provtagningen.
 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt eller blödning i hjärnan (Stroke)
 • Tumör i hjärna eller bihålor
 • MS-plack i hjärnan
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom (atrofi)
 • MR Angiografi (kärl i hjärnan)
 • Aneurysm (utbuktning) eller missbildning i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende förstorade lymfkörtlar, inflammation, tumör, förändring i lungvävnad eller lungsäck.
 • Om du är/har varit storrökare, haft cancersjukdom eller har eller har haft tydliga symptom från lungor rekommenderar vi Datortomografi av lungor, kontakta oss för ytterligare information: kontakta oss.
 • MR-Buk - lever, gallblåsa, bukspottkörtel, mjälte, binjurar, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör i bukens organ
 • Inflammation i bukens organ (exvis hepatit, pankreatit)
 • Leverförfettning och andra leverförädnringar
 • Hinder i gallgångar/gallvägar och njurar
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken för man - prostata, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Prostatan scannas avseende förstoring, inflammation och tumör
 • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Bäcken för kvinna - livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Tumör i livmoder och äggstockar
 • Muskelknutor (myom), tumör, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Skelett –revben, bäcken, höftleder samt bröst- och ländrygg
 • Tumör
 • Metastaser
 • Inflammation
 • Artros i höftleder och bäcken.
 • För undersökning av ryggraden i detalj (halsrygg, bröstrygg och ländrygg) inkluderande alla kotor, diskar, ryggmärg, nervknutor samt utgående nerver, rekommenderar vi MR-Helrygg.
 • Hjärtundersökning
 • Vilo-EKG: Förmaksflimmer, arytmier, äldre eller färsk hjärtinfarkt och andra rytmrubbningar samt retledningsfel
 • Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi): hjärtats storlek, rörelse och pumpfunktion, hjärtmissbildningar, förstoring av hjärtmuskeln (hjärtsvikt), vätska i hjärtsäcken, klaffarnas funktion och hjärtats blodflöden
 • Blodfetter och blodsocker (blodprov): Triglycerider, Kolesterol, HDL, LDL, kvot LDL/HDL, ApoA1, ApoB, kvot ApoB/A1, HbA1c
 • Koloskopi (undersökning av tjocktarmen och ändtarmen)
 • Polyper
 • Tumör
 • Tarmfickor (divertiklar)
 • Sår i slemhinnan
 • Inflammation i slemhinnan
 • Hemorrojder
 • Vävnadsprov(biopsi) av misstänkta förändringar utförs och borttagande av polyper som kan vara förstadier till cancer, vilket kan förhindra utveckling av tjocktarmscancer i framtiden
 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt eller blödning i hjärnan (Stroke)
 • Tumör i hjärna eller bihålor
 • MS-plack i hjärnan
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom (atrofi)
 • MR Angiografi (kärl i hjärnan)
 • Aneurysm (utbuktning) eller missbildning i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende förstorade lymfkörtlar, inflammation, tumör, förändring i lungvävnad eller lungsäck.
 • Om du är/har varit storrökare, haft cancersjukdom eller har eller har haft tydliga symptom från lungor rekommenderar vi Datortomografi av lungor, kontakta oss för ytterligare information: kontakta oss.
 • MR-Buk - lever, gallblåsa, bukspottkörtel, mjälte, binjurar, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör i bukens organ
 • Inflammation i bukens organ (exvis hepatit, pankreatit)
 • Leverförfettning och andra leverförädnringar
 • Hinder i gallgångar/gallvägar och njurar
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken för man - prostata, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Prostatan scannas avseende förstoring, inflammation och tumör
 • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Bäcken för kvinna - livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Tumör i livmoder och äggstockar
 • Muskelknutor (myom), tumör, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Skelett –revben, bäcken, höftleder samt bröst- och ländrygg
 • Tumör
 • Metastaser
 • Inflammation
 • Artros i höftleder och bäcken.
 • För undersökning av ryggraden i detalj (halsrygg, bröstrygg och ländrygg) inkluderande alla kotor, diskar, ryggmärg, nervknutor samt utgående nerver, rekommenderar vi MR-Helrygg.
 • Hjärtundersökning
 • Vilo-EKG: Förmaksflimmer, arytmier, äldre eller färsk hjärtinfarkt och andra rytmrubbningar samt retledningsfel
 • Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi): hjärtats och hjärtrummens storlek, rörelse och pumpfunktion, hjärtmissbildningar, förstoring av hjärtmuskeln (hjärtsvikt), vätska i hjärtsäcken, klaffarnas funktion och hjärtats blodflöden
 • Blodfetter och blodsocker (blodprov): Triglycerider, Kolesterol, HDL, LDL, kvot LDL/HDL, ApoA1, ApoB, kvot ApoB/A1, HbA1c
 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt eller blödning i hjärnan (Stroke)
 • Tumör i hjärna eller bihålor
 • MS-plack i hjärnan
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom (atrofi)
 • MR Angiografi (kärl i hjärnan)
 • Aneurysm (utbuktning) eller missbildning i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende förstorade lymfkörtlar, inflammation, tumör, förändring i lungvävnad eller lungsäck.
 • Om du är/har varit storrökare, haft cancersjukdom eller har eller har haft tydliga symptom från lungor rekommenderar vi Datortomografi av lungor, kontakta oss för ytterligare information: kontakta oss.
 • MR-Buk - lever, gallblåsa, bukspottkörtel, mjälte, binjurar, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör i bukens organ
 • Inflammation i bukens organ (exvis hepatit, pankreatit)
 • Leverförfettning och andra leverförädnringar
 • Hinder i gallgångar/gallvägar och njurar
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken för man - prostata, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Prostatan scannas avseende förstoring, inflammation och tumör
 • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Bäcken för kvinna - livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar
 • Tumör i livmoder och äggstockar
 • Muskelknutor (myom), tumör, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar
 • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör)
 • Urinblåsa
 • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar)
 • MR Skelett –revben, bäcken, höftleder samt bröst- och ländrygg
 • Tumör
 • Metastaser
 • Inflammation
 • Artros i höftleder och bäcken.
 • För undersökning av ryggraden i detalj (halsrygg, bröstrygg och ländrygg) inkluderande alla kotor, diskar, ryggmärg, nervknutor samt utgående nerver, rekommenderar vi MR-Helrygg.