Helkropp + Hjärta + Koloskopi2018-11-30T23:51:07+00:00

December-kampanj (Gäller t.o.m. 31 december 2018)

1950 kr rabatt vid köp av MR Helkropp
*Ange rabattkod: DEC2018

direkt inblick i din hälsa – snabbt och säkert

Beställ utan remiss

Beställ din undersökning direkt utan remiss och fyll i ditt hälsoformulär digitalt.

Undersökning inom 7 dagar

Få din undersökningstid i Stockholm.

Resultat inom 7 dagar

Få din individuella rapport och rekommendation av specialistläkare. Vidare handläggning ingår vid behov.

MR-HELKROPP + HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI

Hjärtinfarkt, stroke och cancer står idag för ca 61 % av alla dödsfall i Sverige. Cancer, plackbildning och uppbyggnad av farliga fetter i blodkärlen uppstår inte över en natt, utan utvecklas under flera år innan symptom uppträder.

Hälften av alla som dör i hjärtinfarkt har aldrig haft några symptom tidigare. Genom undersökning med EKG, ultraljud av hjärtat och blodanalys kan man upptäcka förmaksflimmer, hjärtinfarkt, rytm-rubbningar, klaffel, hjärtmissbildningar och förhöjda blodfetter/blodsocker som tyder på ökad risk att drabbas av allvarlig hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Med MR-helkropp visualiseras 14 av kroppens vitala organ, från hjärnan ner till bäckenet på mm-nivå och sjukliga förändringar som cancer, stroke eller inflammation kan upptäckas i tid.

Tjock- och ändtarmscancer är den tredje vanligaste cancerformen i Sverige. Symptom från tarmen beror oftast på ofarliga orsaker, men är du över 50 år och har symptom eller förhöjda ärftliga anlag för tjocktarmscancer kan det vara tecken på cancer.

De vanligaste symptomen på tjocktarmscancer enligt cancerfonden är:

 • Blod i avföringen, ändrade avföringsvanor som diarré, förstoppning eller täta trängningar.
 • Kraftig slembildning kan också förekomma liksom smärta, ibland som knipsmärtor.
 • Uppkördhetskänsla, blodbrist, trötthet och viktminskning kan vara andra symtom.


Koloskopi är den bästa undersökningen av tjocktarmens insida för att upptäcka tidiga slemhinneförändringar (polyper) samt ta bort dessa smärtfritt, vilket kan förhindra utveckling av tjocktarmscancer. Koloskopi kan även diagnostisera tarmfickor (divertiklar), inflammation, sår eller cancer genom smärtfri provtagning av misstänkta områden vid undersökningen.

Innefattar scanning av 17 organ samt EKG och blodanalys

VARFÖR SKA DU BESTÄLLA MR-HELKROPP + HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI?

 • Direkt inblick i din hälsa

Med MR-Helkropp + Hjärtundersökning + Koloskopi kan du ta reda på om du är i riskzonen för cancer och hjärt-kärlsjukdomar och upptäcka tidiga förändringar redan på mm-nivå innan symptom uppträder.
Till skillnad från landsting och privata försäkringar behöver du inte ha några symptom för att genomgå en undersökning hos oss.

 • Tidig upptäckt – bästa behandling

Bästa behandling vid allvarlig sjukdom som cancer och hjärt-kärlsjukdom är idag tidig upptäckt, vilket kan förhindra utveckling till något allvarligt.

 • Avancerad undersökningsteknik utan farlig strålning

MR, ultraljud och koloskopi är tillförlitliga, enkla, smärtfria metoder utan farlig strålning.

 • Undersökning inom 7 dagar utan remiss

Beställ MR-undersökning och få tid senast inom 7 dagar i Stockholm.

 • Individuell rapport av specialistläkare Inom 7 dagar

Dina resultat granskas först av en specialist inom området, därefter analyserar Prevcares läkare resultaten och sammanställer dessa i en skriftlig rapport tillsammans med individuella rekommendationer.

 • Genomgång med specialistläkare

Vid undersökningspaket ingår genomgång av dina resultat med specialistläkare via telefon eller Skype.

 • Få bättre dialog med din läkare

Prevcares avancerade undersökningar ger dig resultat och kunskap att föra en bättre dialog med din läkare för snabbare diagnos och optimal behandling.

 • Remiss vid behov

Våra läkare skickar remiss till adekvat vårdgivare, för snabbare handläggning, vid upptäckt av något allvarligt.

VAD INGÅR I MR HELKROPP + HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI?

Scanning av följande:

VEM RIKTAR SIG UNDERSÖKNINGen TILL?

Alla, men framförallt de som är över 50 år, har ärftlig belastning för allvarliga sjukdomar som cancer, hjärtinfarkt, stroke eller har en stressig livsstil och utsätts för andra riskfaktorer.

Även den som har specifika besvär lämpar sig för Prevcares undersökningar.

Hur ofta bör man göra undersökningen?

Det beror på åldern och riskfaktorer. Om man är över 50 år rekommenderar vi att du gör undersökningen vart tredje år. Beroende på vad koloskopi och hjärtundersökningen visar vid första undersökningen beslutar läkarspecialist hur uppföljning skall ske.

I din individuella rapport kommer våra specialistläkare ange vilket tidsintervall som är lämpligast för dig.

KLINIKER

Här kan du genomgå MR-HELKROPP + HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI

ALERIS SOPHIAHEMMET

Valhallavägen 91
114 86 Stockholm
Läs mer >

ALERIS SABBATSBERG SJUKHUS

Olivecronas väg 1
113 24 Stockholm
Läs mer >

INFORMATION OM MR-HELKROPP + HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI

Vad är MR-undersökning?

 • Magnetisk resonanstomografi (MRT eller MR) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetkamera (MR-kamera)
 • MR innebär att man tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor utan någon röntgenstrålning, vilket gör att den är helt ofarlig.
 • Tekniken används för att upptäcka sjukdomar, kartlägga skador och följa upp behandlingar i nästan alla organ hos människan ner på millimeternivå, exempelvis tumörer, stroke, sjukdomar i hjärnans blodkärl, inflammationer och skelettsjukdomar.

Så går en MR-undersökning till:

 • Vid en MR Helkropp scanning måste du vara fastande i minst 4 timmar före undersökning. Det går bra att dricka vatten innan undersökningen. MR innehåller inte någon farlig strålning och ger inte några efterverkningar.
 • När du undersöks med magnetkamera får du lägga dig på en brits som förs in i en så kallad magnettunnel. Där får du ligga stilla medan bilderna tas. En sköterska sköter kameran från ett rum bredvid och du kan hela tiden prata med sköterskan genom en mikrofon och högtalare.
 • MR helkropp scanning tar ca 1.5 timme. Du kommer efter 20-30 minuter inpå undersökningen, få tillfälle att resa och strecka på dig innan undersökningen fortsätter.
 • Efter en MR-undersökning kan du lämna sjukhuset direkt.

Vem är inte lämplig för MR?

 • Om du har elektronisk utrustning inopererat i kroppen såsom pacemaker, insulinpump eller cochlea-inplantat exempelvis (fasta tandlagningar, tandimplantat, proteser, höft-knäledsproteser samt skruvar i armar och ben är inget hinder).
 • Om du har opererats i huvudet eller i hjärtat och har metallclips inopererade i stället för stygn efter operation.
 • Om du har metallsplitter i ögat eller annan del av kroppen.

Om du svarat ja på något av ovanstående tala om det för oss så vi kan vår läkare titta på vilka alternativ som finns.

 • Vid MR-helkropp scanning behöver män komplettera med PSA-prov som tas via blodprov.
 • Ett förhöjt PSA-värde kan tyda på sjukdom i prostatan, vilket kan vara både godartad (inflammation, prostataförstoring) eller elakartad (prostatacancer). PSA är ett bra komplement till MR undersökningen men, kan ge falskt förhöjda värden. Genom att kombinera PSA-prov med MR-undersökning får man en mycket säkrare uppfattning om det finns tecken på cancer i prostatakörteln. Vi rekommenderar att ni läser igenom Socialstyrelsens riktlinjer innan ni tar PSA-testet.
 • PSA-Prov: Inför blodprovstagning behövs inga förberedelser. När du kommer till labbet/kliniken tar du en nummerlapp och väntar tills ditt nummer ropas upp. Du behöver enbart visa upp legitimation till sköterskan innan provtagningen.
Det som ingår i Prevcares hjärtundersökning är blodprover, ultraljud av hjärtat och Vilo-EKG.

1. Blodprover av blodfetter, kolesterol och blodsocker:
Triglycerider
Kolesterol
HDL
LDL
Kvot LDL/HDL
Apo A1
Apo B
Kvot Apo B/A1
HbA1c

2. Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi)
Ekokardiografi är en ultraljudsundersökning av hjärtat. Man undersöker hjärtats storlek, rörelse och pumpfunktion samt klaffarnas funktion. Det krävs inga särskilda förberedelser.

3. EKG-undersökning.
EKG är en metod för att mäta hjärtats elektriska aktivitet. Med ett EKG går det att upptäcka hjärtsjukdomar och störningar i hjärtats rytm.

Vad är koloskopi?

 • Koloskopi kallas undersökning av tjocktarmen med ett smalt, böjligt instrument, så kallat endoskop. Endoskopet dokumenterar tarmen med fiberoptik som för över vyn av tarmens insida till en bildskärm. Läkaren kan granska tarmens slemhinnor och även ta vävnadsprov av denna.
 • Man kan behöva gå igenom denna undersökning om man har blod i avföringen, förstoppning eller diarré.

Så går en koloskopi undersökning till på Prevcare

 • Innan undersökningen får man salva för att bedöva ändtarmsöppningen. Därefter ligger man på en brits medan läkaren för in koloskopet genom ändtarmen.
 • Undersökningen kan ibland vara obehaglig just när koloskopet förs in, men om det behövs får man avslappnande och smärtstillande mediciner. Man har hela tiden kontakt med sjukvårdspersonal.
 • En undersökning kan ta mellan 15-60 minuter.

Förberedelser koloskopi

I din kallelse kommer du att få noggranna instruktioner om förberedelser inför undersökningen. Nedan har vi gjort en kort sammanfattning:

 • Vid undersökningen måste innehållet i tarmen tömmas med hjälp av laxermedel.
 • Om man tar mediciner som innehåller fibrer eller järnmedicin ska man sluta ta dem en vecka innan.
 • Om man har problem med hjärtat eller lungorna ska man berätta det för läkaren.
 • Detsamma gäller om man använder insulin eller tar blodförtunnande medicin.

Att tänka på vid koloskopi

 • Efter undersökningen kan man känna sig lite spänd och uppblåst i magen på grund av luft som kommit in. Obehagen brukar försvinna när luften kommer ut.
 • Man kan äta och dricka som vanligt efter undersökningen. Om du fått lugnande medicin får du stanna kvar på mottagningen i en till två timmar.
 • Man ska inte köra bil hem.
 • Om du vill får du gärna ta någon med dig till undersökningen.

PREVCARES MR-HELKROPP
+ HJÄRTUNDERSÖKNING
+ KOLOSKOPI

 • Upptäck tecken på cancer, stroke, inflammation och annan sjukdom innan symptom uppträder.
 • Minska risken för hjärtinfarkt, stroke och diabetes.
 • Förhindra utveckling av tjock- och ändtarmscancer.
 • Få resultat och genomgång med specialistläkare.
 • Finns i Stockholm

  Innefattar scanning av 17 organ samt EKG och blodanalys

December-kampanj (Gäller t.o.m. 31-12-2018)

1950 kr rabatt vid MR Helkropp Rabattkod: DEC2018

direkt inblick i din hälsa – snabbt och säkert

Beställ utan remiss

Beställ din undersökning direkt utan remiss och fyll i ditt hälsoformulär digitalt.

Undersökning inom 7 dagar

Få din undersökningstid i Stockholm.

Resultat inom 7 dagar

Få din individuella rapport och rekommendation av specialistläkare. Vidare handläggning ingår vid behov.

VAD INGÅR I MR HELKROPP
+ HJÄRTUNDERSÖKNING
+ KOLOSKOPI?
– Scanning av följande:

MR-HELKROPP
+ HJÄRTUNDERSÖKNING
+ KOLOSKOPI

Hjärtinfarkt, stroke och cancer står idag för ca 61 % av alla dödsfall i Sverige. Cancer, plackbildning och uppbyggnad av farliga fetter i blodkärlen uppstår inte över en natt, utan utvecklas under flera år innan symptom uppträder.

Hälften av alla som dör i hjärtinfarkt har aldrig haft några symptom tidigare. Genom undersökning med EKG, ultraljud av hjärtat och blodanalys kan man upptäcka förmaksflimmer, hjärtinfarkt, rytm-rubbningar, klaffel, hjärtmissbildningar och förhöjda blodfetter/blodsocker som tyder på ökad risk att drabbas av allvarlig hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Med MR-helkropp visualiseras 14 av kroppens vitala organ, från hjärnan ner till bäckenet på mm-nivå och sjukliga förändringar som cancer, stroke eller inflammation kan upptäckas i tid.

Tjock- och ändtarmscancer är den tredje vanligaste cancerformen i Sverige. Symptom från tarmen beror oftast på ofarliga orsaker, men är du över 50 år och har symptom eller förhöjda ärftliga anlag för tjocktarmscancer kan det vara tecken på cancer.

De vanligaste symptomen på tjocktarmscancer enligt cancerfonden är:

 • Blod i avföringen, ändrade avföringsvanor som diarré, förstoppning eller täta trängningar.
 • Kraftig slembildning kan också förekomma liksom smärta, ibland som knipsmärtor.
 • Uppkördhetskänsla, blodbrist, trötthet och viktminskning kan vara andra symtom.

Koloskopi är den bästa undersökningen av tjocktarmens insida för att upptäcka tidiga slemhinneförändringar (polyper) samt ta bort dessa smärtfritt, vilket kan förhindra utveckling av tjocktarmscancer. Koloskopi kan även diagnostisera tarmfickor (divertiklar), inflammation, sår eller cancer genom smärtfri provtagning av misstänkta områden vid undersökningen.

Innefattar scanning av 17 organ samt EKG och blodanalys

VARFÖR SKA DU BESTÄLLA
MR-HELKROPP
+ HJÄRTUNDERSÖKNING
+ KOLOSKOPI?

 • Direkt inblick i din hälsa

Med MR-Helkropp + Hjärtundersökning + Koloskopi kan du ta reda på om du är i riskzonen för cancer och hjärt-kärlsjukdomar och upptäcka tidiga förändringar redan på mm-nivå innan symptom uppträder.
Till skillnad från landsting och privata försäkringar behöver du inte ha några symptom för att genomgå en undersökning hos oss.

 • Tidig upptäckt – bästa behandling

Bästa behandling vid allvarlig sjukdom som cancer och hjärt-kärlsjukdom är idag tidig upptäckt, vilket kan förhindra utveckling till något allvarligt.

 • Avancerad undersökningsteknik utan farlig strålning

MR, ultraljud och koloskopi är tillförlitliga, enkla, smärtfria metoder utan farlig strålning.

 • Undersökning inom 7 dagar utan remiss

Beställ MR-undersökning och få tid senast inom 7 dagar i Stockholm.

 • Individuell rapport av specialistläkare Inom 7 dagar

Dina resultat granskas först av en röntgenspecialist, därefter analyserar Prevcares läkare resultaten och sammanställer dessa i en skriftlig rapport tillsammans med individuella rekommendationer.

 • Genomgång med specialistläkare

Vid undersökningspaket ingår genomgång av dina resultat med specialistläkare via telefon eller Skype.

 • Få bättre dialog med din läkare

Prevcares avancerade undersökningar ger dig resultat och kunskap att föra en bättre dialog med din läkare för snabbare diagnos och optimal behandling.

 • Remiss vid behov

Våra läkare skickar remiss till adekvat vårdgivare, för snabbare handläggning, vid upptäckt av något allvarligt.

VEM RIKTAR SIG UNDERSÖKNINGen TILL?

Alla, men framförallt de som är över 50 år, har ärftlig belastning för allvarliga sjukdomar som cancer, hjärtinfarkt, stroke eller har en stressig livsstil och utsätts för andra riskfaktorer.

Även den som har specifika besvär lämpar sig för Prevcares undersökningar.

Hur ofta bör man göra undersökningen?

Det beror på åldern och riskfaktorer. Om man är över 50 år rekommenderar vi att du gör undersökningen vart tredje år. Beroende på vad koloskopi och hjärtundersökningen visar vid första undersökningen beslutar läkarspecialist hur uppföljning skall ske.

I din individuella rapport kommer våra specialistläkare ange vilket tidsintervall som är lämpligast för dig.

KLINIKER

HÄR KAN DU GENOMGÅ MR-HELKROPP
+ HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI


Valhallavägen 91
114 86 Stockholm
Läs mer >


Olivecronas väg 1
113 24 Stockholm
Läs mer >

INFORMATION OM MR-HELKROPP + HJÄRTUNDERSÖKNING + KOLOSKOPI

Vad är MR-undersökning?

 • Magnetisk resonanstomografi (MRT eller MR) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetkamera (MR-kamera)
 • MR innebär att man tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor utan någon röntgenstrålning, vilket gör att den är helt ofarlig.
 • Tekniken används för att upptäcka sjukdomar, kartlägga skador och följa upp behandlingar i nästan alla organ hos människan ner på millimeternivå, exempelvis tumörer, stroke, sjukdomar i hjärnans blodkärl, inflammationer och skelettsjukdomar.

Så går en MR-undersökning till:

 • Vid en MR Helkropp scanning måste du vara fastande i minst 4 timmar före undersökning. Det går bra att dricka vatten innan undersökningen. MR innehåller inte någon farlig strålning och ger inte några efterverkningar.
 • När du undersöks med magnetkamera får du lägga dig på en brits som förs in i en så kallad magnettunnel. Där får du ligga stilla medan bilderna tas. En sköterska sköter kameran från ett rum bredvid och du kan hela tiden prata med sköterskan genom en mikrofon och högtalare.
 • MR helkropp scanning tar ca 1.5 timme. Du kommer efter 20-30 minuter inpå undersökningen, få tillfälle att resa och strecka på dig innan undersökningen fortsätter.
 • Efter en MR-undersökning kan du lämna sjukhuset direkt.

Vem är inte lämplig för MR?

 • Om du har elektronisk utrustning inopererat i kroppen såsom pacemaker, insulinpump eller cochlea-inplantat exempelvis (fasta tandlagningar, tandimplantat, proteser, höft-knäledsproteser samt skruvar i armar och ben är inget hinder).
 • Om du har opererats i huvudet eller i hjärtat och har metallclips inopererade i stället för stygn efter operation.
 • Om du har metallsplitter i ögat eller annan del av kroppen.

Om du svarat ja på något av ovanstående tala om det för oss så vi kan vår läkare titta på vilka alternativ som finns.

 • Vid MR-helkropp scanning behöver män komplettera med PSA-prov som tas via blodprov.
 • Ett förhöjt PSA-värde kan tyda på sjukdom i prostatan, vilket kan vara både godartad (inflammation, prostataförstoring) eller elakartad (prostatacancer). PSA är ett bra komplement till MR undersökningen men, kan ge falskt förhöjda värden. Genom att kombinera PSA-prov med MR-undersökning får man en mycket säkrare uppfattning om det finns tecken på cancer i prostatakörteln. Vi rekommenderar att ni läser igenom Socialstyrelsens riktlinjer innan ni tar PSA-testet.
 • PSA-Prov: Inför blodprovstagning behövs inga förberedelser. När du kommer till labbet/kliniken tar du en nummerlapp och väntar tills ditt nummer ropas upp. Du behöver enbart visa upp legitimation till sköterskan innan provtagningen.
Det som ingår i Prevcares hjärtundersökning är blodprover, ultraljud av hjärtat och Vilo-EKG.

1. Blodprover av blodfetter, kolesterol och blodsocker:
Triglycerider
Kolesterol
HDL
LDL
Kvot LDL/HDL
Apo A1
Apo B
Kvot Apo B/A1
HbA1c

2. Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi)
Ekokardiografi är en ultraljudsundersökning av hjärtat. Man undersöker hjärtats storlek, rörelse och pumpfunktion samt klaffarnas funktion. Det krävs inga särskilda förberedelser.

3. EKG-undersökning.
EKG är en metod för att mäta hjärtats elektriska aktivitet. Med ett EKG går det att upptäcka hjärtsjukdomar och störningar i hjärtats rytm.

Vad är koloskopi?

 • Koloskopi kallas undersökning av tjocktarmen med ett smalt, böjligt instrument, så kallat endoskop. Endoskopet dokumenterar tarmen med fiberoptik som för över vyn av tarmens insida till en bildskärm. Läkaren kan granska tarmens slemhinnor och även ta vävnadsprov av denna.
 • Man kan behöva gå igenom denna undersökning om man har blod i avföringen, förstoppning eller diarré.

Så går en koloskopi undersökning till på Prevcare

 • Innan undersökningen får man salva för att bedöva ändtarmsöppningen. Därefter ligger man på en brits medan läkaren för in koloskopet genom ändtarmen.
 • Undersökningen kan ibland vara obehaglig just när koloskopet förs in, men om det behövs får man avslappnande och smärtstillande mediciner. Man har hela tiden kontakt med sjukvårdspersonal.
 • En undersökning kan ta mellan 15-60 minuter.

Förberedelser koloskopi

I din kallelse kommer du att få noggranna instruktioner om förberedelser inför undersökningen. Nedan har vi gjort en kort sammanfattning:

 • Vid undersökningen måste innehållet i tarmen tömmas med hjälp av laxermedel.
 • Om man tar mediciner som innehåller fibrer eller järnmedicin ska man sluta ta dem en vecka innan.
 • Om man har problem med hjärtat eller lungorna ska man berätta det för läkaren.
 • Detsamma gäller om man använder insulin eller tar blodförtunnande medicin.

Att tänka på vid koloskopi

 • Efter undersökningen kan man känna sig lite spänd och uppblåst i magen på grund av luft som kommit in. Obehagen brukar försvinna när luften kommer ut.
 • Man kan äta och dricka som vanligt efter undersökningen. Om du fått lugnande medicin får du stanna kvar på mottagningen i en till två timmar.
 • Man ska inte köra bil hem.
 • Om du vill får du gärna ta någon med dig till undersökningen.

 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt/blödning (Stroke)
 • Tumör i hjärna, bihålor och ögonhålor
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom
 • MR Angiografi (kärl i hjärna och hals/nacke)
 • Förträngning av artärer (hjärnan och karotisregionen i hals/nacke) som kan leda till stroke
 • Aneurysm (utbuktning) i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende tumör, blodpropp, förändring i lungvävnad, förstorade lymfkörtlar
 • - Om du är/har varit storrökare, har eller har symptom från lungor, kontakta oss för ytterligare information (kontakta oss).
 • MR-Buk: Lever, gallblåsa, bukspottkörteln, mjälte, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör, inflammation (ex. hepatit), leverförfettning samt hinder i gallgångar och njurar.
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken (nedre buk)
 • Man -prostata, urinblåsa, lymfkörtlar, tjocktarm
  • Prostatan scannas avseende förstoring, form, inflammation och tumör
  • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
  • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
  • Sammanfallen urinblåsa eller utbuktningar (divertiklar) i blåsan.
  • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar).
 • Kvinna – livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar, tjocktarm
  • Tumör i livmoder, livmoderhals och äggstockar.
  • Fibrom, muskelknutor, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar.
  • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
  • Sammanfallen urinblåsa eller utbuktningar (divertiklar) i blåsan.
  • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar).
 • MR Skelett – kotor, revben, bäcken:
 • Tumör
 • Metastaser
 • Hjärtundersökning
 • Vilo-EKG: förmaksflimmer, hjärtinfarkt och andra rytmrubbningar
 • Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi): hjärtats storlek, rörelse och pumpfunktion, hjärtmissbildningar, förstoring av hjärtmuskeln, vätska i hjärtsäcken, klaffarnas funktion och hjärtats blodflöden
 • Blodfetter och blodsocker (blodprov): Triglycerider, Kolesterol, HDL, LDL, kvot LDL/HDL, ApoA1, ApoB, kvot ApoB/A1, HbA1c
 • Koloskopi (undersökning av tjocktarm och ändtarms insida)
 • Polyper, tumör, tarmfickor (divertiklar), sår eller inflammation i tidigt skede
 • Vävnadsprov(biopsi) av misstänkta förändringar eller borttagande av polyper som kan vara förstadier till cancer, vilket kan förhindra utveckling av tjocktarmscancer.
 
 • MR-Hjärna, ögonhålor och bihålor
 • Infarkt/blödning (Stroke)
 • Tumör i hjärna, bihålor och ögonhålor
 • Förändringar i hjärnan, exempelvis tecken på demenssjukdom
 • MR Angiografi (kärl i hjärna och hals/nacke)
 • Förträngning av artärer (hjärnan och karotisregionen i hals/nacke) som kan leda till stroke
 • Aneurysm (utbuktning) i hjärnans kärl, som kan leda till hjärnblödning och stroke
 • MR Lungor
 • Översikt avseende tumör, blodpropp, förändring i lungvävnad, förstorade lymfkörtlar
 • - Om du är/har varit storrökare, har eller har symptom från lungor, kontakta oss för ytterligare information (kontakta oss).
 • MR-Buk: Lever, gallblåsa, bukspottkörteln, mjälte, njurar, kroppspulsådern, lymfkörtlar
 • Tumör, inflammation (ex. hepatit), leverförfettning samt hinder i gallgångar och njurar.
 • Aneurysm i stora kroppspulsådern (Aorta)
 • Förstorade lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
 • MR Bäcken (nedre buk)
 • Man -prostata, urinblåsa, lymfkörtlar, tjocktarm
  • Prostatan scannas avseende förstoring, form, inflammation och tumör
  • PSA-värden, blodprov (läs Socialstyrelsens riktlinjer)
  • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
  • Sammanfallen urinblåsa eller utbuktningar (divertiklar) i blåsan.
  • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar).
 • Kvinna – livmoder, äggstockar, urinblåsa, lymfkörtlar, tjocktarm
  • Tumör i livmoder, livmoderhals och äggstockar.
  • Fibrom, muskelknutor, endometrios, cystor i livmoder eller äggstockar.
  • Förstoring av lymfkörtlar (tecken på inflammation, infektion eller tumör).
  • Sammanfallen urinblåsa eller utbuktningar (divertiklar) i blåsan.
  • Tarmfickor i tjocktarmen (divertiklar).
 • MR Skelett – kotor, revben, bäcken:
 • Tumör
 • Metastaser
 • Hjärtundersökning
 • Vilo-EKG: förmaksflimmer, hjärtinfarkt och andra rytmrubbningar
 • Ultraljud av hjärtat (ekokardiografi): hjärtats storlek, rörelse och pumpfunktion, hjärtmissbildningar, förstoring av hjärtmuskeln, vätska i hjärtsäcken, klaffarnas funktion och hjärtats blodflöden
 • Blodfetter och blodsocker (blodprov): Triglycerider, Kolesterol, HDL, LDL, kvot LDL/HDL, ApoA1, ApoB, kvot ApoB/A1, HbA1c
 • Koloskopi (undersökning av tjocktarm och ändtarms insida)
 • Polyper, tumör, tarmfickor (divertiklar), sår eller inflammation i tidigt skede
 • Vävnadsprov(biopsi) av misstänkta förändringar eller borttagande av polyper som kan vara förstadier till cancer, vilket kan förhindra utveckling av tjocktarmscancer.